Didžiausia buliaus skulptūra

Lietuvos rekordas: Didžiausia buliaus skulpūra – 3,5  m. aukščio, 7,9 m. ilgio, 3,8 m. pločio, sverianti  3,7 t. (3700 kg.) – atidengta Aviatorių skvere Vilniuje, šalia ,,Avia Solutions Group“ vieno iš paslaugų centrų, 2021 m. birželio 22 dieną. Bronzinės skulptūros ,,Triumfuojantis bulius” autorius – Gediminas Piekuras.

Meno kūrinys buvo išlietas per 8 mėnesius, Liubline (Lenkija), kur pavyko rasti arčiausiai Lietuvos esančią ir tokio dydžio objektą galinčią pagaminti liejyklą.

Vilniaus ,,Triumfuojantis bulius“ dydžiu pranoko Niujorko ,,Puolantį bulių“!

Savo dydžiu ir svoriu Vilniaus ,,Triumfuojantis bulius“ pranoko Niujorke, Volstrite, esančią ,,Puolančio buliaus“ skulptūrą (,,Charging Bull“, aut. Arturo Di Modica). 
Paklausti apie ,,Triumfuojančio buliaus“ skulptūros idėją ir simboliką, jos iniciatoriai – ,,Avia Solutions Group“ –  pakomentavo:,,Norint pasiekti įspūdingus tikslus aviacijos pramonėje, reikia didžiulės geležinės narsos ir ryžto. Naujoji skulptūra tampa tokio įkvėpimo ir padrąsinimo simboliu. Pastaraisiais metais, aviacijos rinkai susidūrus su išties sudėtingu periodu, naujoji bronzinė skulptūra įprasmina gebėjimą atsilaikyti prieš verslą užklumpančias negandas ir išlikti nepalaužiamiems jų akivaizdoje. Aviacijos ir „Avia Solutions Group“ gebėjimas atsitiesti ir pademonstruoti atsparumą – akivaizdus triumfo įrodymas.“

Įmonės atstovų teigimu, pagrindinis siekis buvo išlieti ,,įspūdingiausią buliaus skulptūrą, kuri savo dydžiu ir išvaizda tikrai nepaliktų abejingų bei taptų įkvepiančiu traukos tašku tiek vilniečiams, tiek miesto svečiams“.

Didžiausia buliaus skulptūra
Facebook
LinkedIn
Pinterest
El.paštas